Financiële dienstverlening in vele situaties

Financiële relaties kunnen op veel manieren ontstaan. Ik geef graag een gedegen onafhankelijk advies over situaties waarin u vragen heeft over uw persoonlijke financiën. Zijn het vragen rondom de gevolgen van het verbreken van een relatie of misschien rondom het pensioen dat u gaat ontvangen? In alle onderstaande situaties kan ik voor u van betekenis zijn. U kunt direct contact opnemen om uw verhaal toe te lichten.

Financieel relatieadvies

Ik ben gespecialiseerd in financiële advisering bij het begin, tijdens en aan het einde van een relatie. Tijdens een relatie ontstaan verschillende momenten waarop financieel advies goed bruikbaar is. Welke financiële gevolgen heeft het bijvoorbeeld als het samenwonen zich aandient of als er plannen voor verhuizen of verbouwen zijn? Een goed financieel advies zorgt ervoor dat u en uw partner zich in deze periode geen zorgen hoeven te maken over alle financiën.

Advies bij overlijden

Overlijden is een ingrijpende gebeurtenis. Soms is het bekend dat het einde nabij is, maar in veel situaties is dit niet het geval. Naast het verwerkingsproces voor de nabestaanden, brengt het overlijden vaak ook veel financiële vraagstukken met zich mee. Wie heeft recht op een deel van de erfenis? Voor wanneer al wel bekend is dat iemand binnenkort gaat overlijden: hoe zorgt diegene ervoor dat zijn nabestaanden financieel goed achterblijven na het overlijden? In een adviesgesprek behandelen we uw persoonlijke situatie en maken we een passend financieel plan.

Direct hulp bij uw financiën?

Neem vandaag nog contact op en zorg voor grip op uw financiën.

Relatie verbroken of scheiden?

Aan sommige goede dingen komt een einde. Ook als er geen vechtscheiding is, dan heeft een scheiding of het verbreken van een relatie financiële gevolgen. Moet er bijvoorbeeld alimentatie betaald worden en hoeveel is dat dan? Zijn er misschien ook consequenties voor de pensioenen en wat gebeurt er met het (samen) opgebouwde vermogen? In een persoonlijk gesprek krijgt u antwoord op al deze vragen en zorgen we ervoor dat u uw (ex-) partner op een goede manier financieel verlaat.

Financieel hypotheekadvies

Heeft u uw bedrijf verkocht, een flinke bonus gekregen of wilt u op een andere manier een deel van uw hypotheek aflossen? Bedenk vooraf goed welke gevolgen dit kan hebben. Mogelijk is het interessant om pas op een later moment af te lossen. We gaan graag in gesprek om u te adviseren bij deze keuze.

Stopt u met werken en vraagt u zich af of uw hypotheeklasten wel bij uw pensioen passen? Ook dan kunt u in gesprek gaan. Door samen uw financiële geschiedenis in kaart te brengen, kunnen we bepalen wat uw financiële opties zijn voor wanneer u uw pensioen gaat ontvangen.

 

"Dankzij het financiële advies van Anita heb ik weer rust in mijn leven."

 

Persoonlijk vermogensadvies

Vraagt u zich wel eens af of u zomaar een schenking kan doen aan (een van) uw kinderen? Hoe groot mag deze schenking dan zijn? Als onafhankelijk financieel adviseur geef ik antwoord op al uw vragen rondom uw persoonlijke vermogen. Denk bijvoorbeeld ook aan de twijfel bij de keuze voor sparen of beleggen. Op basis van gesprekken en uw financiële geschiedenis bepalen we wat in uw situatie interessante opties zijn.

Goede financiële situatie bij pensioen

Er komt een moment dat u uw pensioenuitkering ontvangt. Mogelijk is dat over aan aantal jaren het geval en vraagt u zich nu al af of u uw dagelijkse dingen kunt blijven doen. Of wilt u juist zo snel mogelijk met pensioen, maar vraagt u zich af of u al kunt stoppen met werken. Ik heb aandacht voor uw zorgen en kijk samen met u naar uw financiële historie. Aan de hand hiervan bespreken we de aandachtspunten en mogelijkheden die zich kunnen aandienen. Zo kunt u nu of straks met een gerust gevoel met pensioen gaan.